Unga människor visar vägen 

Unga människor visar vägen

Karlsruhe 6 september 2022

Den nya Centralkommittén för Kyrkornas världsråd valdes i dag med starkt fokus på unga personer. Sammanlagt 150 ledamöter valdes, varav tre från Sverige. De tre är Emma Gunnarsson, pastorskandidat från Equmeniakyrkan och Celina Falk, Svenska kyrkan, liksom Julia Rensberg, Svenska kyrkan. Celina Falk gör nu sin andra mandatperiod och kan vara till särskild glädje i introduktionen av de nya medlemmarna. Julia Rensberg, som sitter i Samiska rådet för Svenska kyrkan och i styrelsen för samernas ungdomsorganisation Sáminourra, kommer att arbeta hårt för klimaträttvisa och urfolkens rättigheter. Fred och rättvisa ligger alla tre svenskorna varmt om hjärtat. Kairos Palestine Sweden önskar dem alla lycka till och gläds åt att unga människor får representera våra kyrkor i Kyrkornas världsråd.

Från kommittén för internationella politiska frågor kan rapporteras att många kompromisser har gjorts. För närvarande finns det viktiga uttalanden beredda från både kriget i Ukraina och Palestinakonflikten. Det i generalförsamlingen omstridda ordet israelisk apartheid finns med i skrivningarna så här långt, men som sagt, sista ordet är inte sagt. 

Generalförsamlingen avslutas på torsdag den 8 september, då de fyratusen deltagarna återvänder till mer än 120 länder.

Bildtext:
Tre svenskor valdes in i Kyrkornas världsråds nya Centralkommitté, Emma Gunnarson, Equmeniakyrkan, Celina Falk och Julia Rensberg, Svenska kyrkan.
Foto: Wilhelm Blixt, Sveriges Kristna Råd

Bli medlem idag

Bli medlem i Kairos Palestine Sweden